Kansanedustaja Krista Mikkonen Joensuun Vihreiden veturina kuntavaaleihin

Joensuun Vihreät ovat nimenneet ensimmäiset ehdokkaansa kevään 2017 kuntavaaleihin. Nimettyjen joukossa on myös kansanedustaja Krista Mikkonen. Hänen johdollaan Joensuun Vihreät lähtevät nostamaan kannatustaan tilanteessa, jossa puolueen valtakunnallinen gallup-suosio on ennätyksellisissä 14,8 prosentin lukemissa. Puoluebarometrissä huhtikuussa 2016 Vihreisiin suhtautui myönteisesti 41 prosenttia vastaajista.

”Olen todella iloinen siitä, että tarjoamamme inhimillisten uudistusten vaihtoehto on saanut näin monen suomalaisen tuen. Tästä on hyvä jatkaa työtämme kunnissa ihmisten hyvinvoinnin sekä sujuvan arjen puolesta”, sanoo Mikkonen.

Mikkosen mielestä kuntien tehtävien muuttuminen ei vähennä kuntatasolla tapahtuvan päätöksenteon merkitystä. ”Käynnissä oleva sote-uudistus ei tarkoita kuntien päätösvallan alasajoa. Paikallistasolla päätetään edelleen esimerkiksi päivähoidosta ja koulutuksesta, liikunta- ja harrastusmahdollisuuksista, nuorisotyöstä, kulttuuripalveluista ja monista muista hyvinvointipalveluista. Kunnan käsissä olevalla kaavoituksella on ratkaiseva merkitys arjen sujuvuudelle, ja kunnalle jää vastuu elinvoimaisuuden edistämisessä”, Mikkonen muistuttaa.

Joensuun Vihreiden ehdokaslistalle nimettiin Mikkosen lisäksi Harri Hölttä, Hanna Susitaival, Janne Kylämäki, Harri Mulari ja Marjo Hämäläinen.

Lisätietoja:

Krista Mikkonen, kansanedustaja, p. 044 262 7881

Harri Mulari, Joensuun Vihreiden puheenjohtaja, p. 041 432 6620